Kategóriák
Uncategorized

Szabadidő eltöltése gyerekekkel

Minden szülő szeretné, ha a gyerekei nem csak a számítógép, a TV és egyéb elektronikai eszközzel töltené el szabad idejét.
Mit csinálhat ilyenkor a felnőtt?

Kellő szigorral és következetességgel utasítani kell az ifjoncokat, hogy a 4 falon kívül is van élet, nem kell minden áron begugózni.
Fel kell húzni a kedvenc gyerekcipőt, esetleg gyerek szandált és össze kell verbúválni az óvodai játszópajtásokat, közösen egy nagy murit kell csapni.

A labdajátékok (fiúknál foci, lányoknál inkábbegyszerű dobálgatás) nem csak jókedvre derít, de a testüket is megmozgatja. És közben társasági életet is élnek. Valószínűleg még jól is érzik magukat…

Ha nem labdával szeretnének játszani, akkor jöhetnek az egyszerű fogócska, bújócska játékok, melyek az ügyességet és koncentrálást fejlesztik. Melyik ma felnőtt ne emlékezni több óriási bújócska partira, amikor sikerült megtalálniuk az ideális búvóhelyet.

Napos, meleg időben a vízzel kapcsolatos játékok is számításba jöhetnek. Akár fürdés, akár vizibomba készítés és dobálás is számításba jöhet ilyenkor. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük